happy cat

Kat

Er wonen in Nederland ruim 2,9 miljoen katten, waarvan 1,7 miljoen in huis. Dat maakt deze eigenzinnige, vrolijke en vaak aanhankelijke diersoort tot een erg populair huisdier. Ondanks dat een kat goed alleen kan zijn, heeft het wel een goede verzorging en voldoende aandacht nodig. Wij willen u hierbij graag helpen zodat u zo lang mogelijk van elkaar kunt genieten.

Al ruim 10 jaar werken wij Cat Friendly. We behoorden tot één van de eerste praktijken in Nederland die een officieel certificaat kregen en we zijn super trots dat we in 2018 zelfs de Gouden Cat Friendly status hebben gekregen! 

We love happy cats!!

Catfriendly

Al ruim 10 jaar werken wij Cat Friendly. We behoorden tot één van de eerste praktijken in Nederland die een officieel certificaat kregen en we zijn super trots dat we in 2018 zelfs de Gouden Cat Friendly status hebben gekregen!

Een nieuw kitten

De verzorging en opvoeding van een kitten is een leuke, bijzondere tijd voor het kattenbaasje. Er komt ook nogal wat bij kijken. Op deze pagina geven wij u meer informatie!

Kind en kat

Katten en kinderen kunnen een fantastische combinatie zijn. Maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten!

Spelen met uw kat

Een kat is van nature een jager. Dat is wel even anders voor de meeste van onze huiskatten. Daarom moeten zij zich op een andere manier bezighouden. Spelen is hierbij een heel belangrijk onderdeel.

Is het Spoed!?

Beoordelen wat een spoedgeval is, is soms best lastig, ook voor de dierenarts door de telefoon. Kijk op deze pagina voor een aantal veel voorkomende spoed- of twijfelgevallen.

De oudere kat

Ook onze katten genieten gelukkig steeds langer van het leven. Dit betekent wel dat ze last kunnen gaan krijgen van ouderdomskwaaltjes. Samen met u willen we uw kat zo fit en gezond mogelijk houden!

Bloeddruk

Een te hoge bloeddruk, dit probleem kent u waarschijnlijk van mensen, maar wist u dat ook katten dit kunnen hebben. 1 op de 10 katten krijgt te maken met hypertensie, ofwel een te hoge bloeddruk.

10 signalen van een mogelijk zieke kat

Katten zijn heel goed in doen alsof er niets aan de hand is als ze ziek zijn. Subtiele veranderingen in gedrag treden echter wel op, zeker als u weet waar u op moet letten!

Gedrag

Lijken er gedragsproblemen te spelen bij uw kat(ten)? Onze paraveterinair Esther helpt u graag tijdens het gedragsspreekuur!

Overgewicht

Heeft u een dier met overgewicht? U bent niet de enige! Ongeveer 50% van onze huisdieren is te zwaar. Dit brengt helaas, net als bij ons, gezondheidsrisico's met zich mee.

Gebit

Het kattengebit is voor de meeste katteneigenaren een groot mysterie. Katten laten namelijk zelden blijken dat ze last hebben van hun gebit. Daarentegen hebben katten wel degelijk regelmatig tand- en kiesproblemen.

Operaties en opname

Wanneer uw dier geopereerd gaat worden is dit voor u en uw dier een spannende dag. Op deze pagina geven we daarom meer informatie over hoe een narcose en operatie werkt en waar we allemaal op letten.

Vaccineren

Net als bij de mens, kan je huisdier ziek worden van bepaalde virussen. Vaccineren is een manier om immuniteit op te bouwen tegen deze virussen, zonder de ziekte zelf te moeten doorstaan.

Ons Topfit!-plan

Als eigenaar van een hond of kat heeft u hetzelfde doel voor ogen als ons team: Een gezond en gelukkig huisdier! Met het Topfit!-plan houden we een 'vinger aan de poot' bij uw huisdier.

 

Verzekering

Steeds meer mensen verzekeren hun huisdier. U kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor uw hond, kat, konijn en of papegaai en het is zeker een overweging waard.

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw kat. Goede voeding helpt uw kat gezond te houden. Welke voeding het meest geschikt is hangt af van verschillende factoren.

Euthanasie

Er komt een moment dat uw huisdier overlijdt. Een moeilijke, maar helaas onvermijdelijke gebeurtenis in elk dierenleven. Bovendien een gebeurtenis waarbij u als baasje allerlei keuzes moet maken. Wij willen u hier graag bij helpen.