catfriendly persoonlijk

Wij zijn een Katvriendelijke Kliniek!

Al ruim 10 jaar werken wij Cat Friendly. We behoorden tot één van de eerste praktijken in Nederland die een officieel certificaat kregen en we zijn super trots dat we in 2018 zelfs de Gouden Cat Friendly status hebben gekregen! 

Cat Friendly clinic is een internationaal erkend certificaat toegekend aan praktijken die hoge eisen stellen om de beste zorg te geven aan uw kat.  Dit gaat over hoge kwaliteit diergeneeskunde, maar ook zeker over welzijn rondom het dierenarts bezoek en om dit zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

Cat Friendly Clinic Goud betekent in het kort dat wij:

  • Begrijpen wat katten nodig hebben om een dierenartsenbezoek zo angstvrij en katvriendelijk mogelijk te laten verlopen. 
  • Begrijpen hoe we katten moeten benaderen en ze voorzichtig hanteren. 
  • Beschikken over up to date diergeneeskundige kennis en faciliteiten voor de beste zorg voor uw kat. 

We love happy cats!!

kat 2
kat 1
kat 4
kat 3

Onze kliniek heeft een aantal aanpassingen waardoor het dierenartsbezoek voor uw kat prettiger wordt:

  • Onze wachtkamer

Bij binnenkomst merkt u het gelijk, wij zijn katvriendelijk! In onze wachtkamer hebben wij plankjes aan de muur waar de kattenmand op geplaats kan worden voor u zich bij de balie gaat melden. Katten houden ervan om hoger te staan, zeker wanneer ze in een vervoersmandje zitten.

Elke kat krijgt over zijn mandje een dekentje met daarop Feliway gespoten, feromonen die de kat een rustgevend gevoel geven.

Indien gewenst is er een mogelijkheid om met uw kat te wachten in de auto. U hoeft dan enkel even te bellen wanneer u gearriveerd bent en wij komen u en uw kat halen wanneer u aan de beurt bent.

  • Kattenspreekkamer

In onze kliniek hebben we een speciale kattenkamer. Deze is niet toegankelijk voor andere dieren en wij gebruiken die uitsluitend voor katten. In deze kamer zijn een aantal dingen anders dan in onze andere spreekkamers. Wij gebruiken altijd een dekentje met feliway op tafel en geven de katten de mogelijkheid een andere locatie te kiezen waar ze zich bij voorkeur willen laten behandelen. Denk hierbij aan de vensterbank voor het raam bijvoorbeeld. Daarnaast gebruiken wij instrumenten die minimaal geluid maken, katten reageren over het algemeen heftiger op geluiden dan andere dieren. We hebben ook niks breekbaars in deze kamer staan en onze patiënten mogen als ze dat willen een rondje lopen in deze spreekkamer.

  • Feliway

Feliway classic is een synthetisch feromoon (nagemaakt van het zogenaamde kopjes feromoon) en stelt uw kat gerust in een stressvolle situatie. Wij gebruiken dit op het kleedje over het vervoersmandje maar ook op het dekentje wat op onze behandeltafel ligt. Daarnaast gebruiken wij het in de opname en hangt er in onze kattenkamer en opname een feliway verdamper.

  • Kattenspreekuur

Wij hebben twee keer in de week een kattenspreekuur. Op dat moment zijn er geen honden of andere dieren aanwezig in onze kliniek. Veel katten ervaren vooral de aanwezigheid van honden als stressvol. 

De tijden zijn als volgt:
Woensdag 13.00 - 14.00
Vrijdag 08.00 - 08.30

  • Kattenopname

Wij hebben een aparte (dus niet met andere dieren) en rustige kattenopname met stevige en veilige hokken van voldoende grootte zodat er een ligplek, kattenbak en eetbakjes (met genoeg afstand er tussen) in passen. We gebruiken comfortabele dekentjes en er zijn mogelijkheden dat uw kat zich kan verstoppen. In deze ruimte hangt een feliway verdamper en sprayen wij de dekentjes dagelijks in met feliway classic. Indien uw kat in de kliniek moet blijven mag u hem op afspraak bezoeken.

  • Angstremmende medicatie

Helaas gebeurt het weleens dat een kat zo angstig is dat een bezoek aan onze kliniek te veel stress met zich meebrengt. In deze gevallen is het mogelijk om angstremmende medicatie voorafgaand aan het dierenarts bezoek te geven. De specifieke mogelijkheden bespreken we graag telefonisch. Heeft u een angstige zieke kat? Bel ons dan altijd en wacht niet af. Wij kunnen ook voor een angstige kat het bezoek naar onze kliniek mogelijk maken.