IMG_0480

Konijn

Steeds meer mensen kiezen voor het konijn als huisdier. Konijnen staan op de vierde plek van meest gehouden huisdieren in Nederland; er zijn er zo’n 1,2 miljoen van. Maar uit onderzoek blijkt dat veel eigenaren te weinig weten over de verzorging die ze nodig hebben.
Een konijn in een mooi hok met lekker veel stro en alles erop en eraan. Wat is daar nu mis mee? Veel huisdierliefhebbers zijn zich van geen kwaad bewust, maar konijnen zijn echte groepsdieren die behoorlijk kunnen wegkwijnen als ze alleen moeten leven.

Wanneer u eraan denkt om konijnen te gaan houden, dan heeft u vast iets aan onze informatie.

Angstvrij

Ook voor het konijn hebben wij bepaalde manieren om de reis naar de dierenarts en het bezoek aan ons zo comfortabel mogelijk te maken. Lees hier meer over een angstvrij bezoek voor uw konijn.

Voeding

"Je bent wat je eet" is helemaal van toepassing op het konijn! Veel konijnenziektes kunnen worden voorkomen door ze een gezond dieet te geven. Helaas krijgen veel konijnen onbewust het verkeerde te eten.

Having fun: voerspellen voor uw konijn

In de natuur zijn konijnen uren per dag op zoek naar voedsel. Een enorm verschil met onze konijnen in gevangenschap. Hierdoor ontstaan helaas veel problemen, denk aan verveling en gedragsproblemen.

Koppelen

1 Konijn = Geen Konijn. Konijnen zijn echte groepsdieren en kunnen erg wegkwijnen als ze alleen zitten. Daarom is gouden tip nummer 1 voor een happy konijn om ze minstens 1 vriendje te geven.

Myasis / Madenziekte

Door het warme en vochtige weer in het voorjaar en de zomer, kunnen vliegeneitjes in de vacht van konijnen zich ontwikkelen tot maden. Deze maden richten ernstige schade aan. We noemen dit myasis.

10 tips voor een happy konijn

10 handige tips die ervoor zorgen dat uw konijn zich goed en blij voelt!