5

Hond

Nederland telt ongeveer 1,5 miljoen honden. En dat is niet voor niets! Een hond is een gezellig, aangenaam huisdier en onmisbaar in vele gezinnen. Maar een hond is geen mens en heeft dus een eigen verzorging nodig. Wij willen u graag helpen om uw hond zo goed mogelijk te verzorgen, zodat u zo lang mogelijk van elkaar kunt genieten.

Angstvrij

Als angstvrije dierenkliniek zijn wij uniek in deze regio en zelfs in het hele land. Wij streven naar een prettig en zo stressvrij mogelijke ervaring voor uw dier én uzelf tijdens en rondom het dierenartsbezoek. Lees er op deze pagina meer over!

De aanschaf van een nieuwe pup

Wanneer u overweegt een pup in huis te nemen is het erg belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt. Onderzoek niet alleen het ras met de daarbij horende eigenschappen, maar probeer ook te zorgen dat de pup die u aanschaft gezond is.

Een nieuwe pup in huis

De verzorging en opvoeding van een pup is een leuke, bijzondere tijd! Er komt ook nogal wat bij kijken. Op deze pagina geven wij u meer informatie.

Kind en Hond

Kinderen en honden gaan uitstekend samen. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten als u een hond heeft in een gezin met kinderen.

Is het spoed!?

Beoordelen wat een spoedgeval is kan soms best lastig zijn. Kijk op deze pagina voor een aantal veel voorkomende spoed- of twijfelgevallen. Wanneer u twijfelt of in paniek bent kunt u altijd bellen naar de kliniek.

De oudere hond

Ook onze honden genieten gelukkig steeds langer van het leven. Dit betekent wel dat ze last kunnen gaan krijgen van ouderdomskwaaltjes. Samen met u willen we uw oudere hond zo fit en gezond mogelijk houden!

Gebit

Wist u dat 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft!? Door enkele malen per week actief met de gebitsverzorging van uw hond bezig te zijn, kunt u veel problemen voorkomen.

Overgewicht

Heeft u een dier met overgewicht? U bent niet de enige! Ongeveer 50% van onze huisdieren is te zwaar. Dit brengt helaas, net als bij ons, gezondheidsrisico's met zich mee.

Voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van de verzorging van uw hond. Goede voeding helpt uw hond gezond te houden. Welke voeding het meest geschikt is hangt van verschillende factoren af.

Vaccineren en Titerbepaling

Net als bij de mens, kan je huisdier ziek worden van bepaalde virussen. Vaccineren is een manier om immuniteit op te bouwen tegen deze virussen, zonder de ziekte zelf te moeten doorstaan.

Operaties en Opname

Wanneer uw dier geopereerd gaat worden is dit voor u en uw dier een spannende dag. Op deze pagina geven we daarom meer informatie over hoe een narcose en operatie werkt en waar we allemaal op letten.

Topfit Plan

Als eigenaar van een hond of kat heeft u hetzelfde doel voor ogen als ons team: Een gezond en gelukkig huisdier! Met het Topfit!-plan houden we een 'vinger aan de poot' bij uw huisdier.

Verzekering

Steeds meer mensen verzekeren hun huisdier. U kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor uw hond, kat, konijn en of papegaai en het is zeker een overweging waard.

Euthanasie

Er komt een moment dat uw huisdier overlijdt. Een moeilijke, maar helaas onvermijdelijke gebeurtenis in elk dierenleven. Wij willen u hier graag bij ondersteunen.