Nina

Onze tarieven

Net als voor onze diergeneeskundige zorg geldt ook voor onze tarieven dat dit maatwerk is. Wilt u weten wat een bepaalde behandeling of operatie kost? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op 0165-557500.

Toelichting tarieven

Sinds 1998 zijn de dierenartsprijzen vrij. Dat betekent dat elke dierenarts zijn prijzen zelf moet bepalen op basis van zijn eigen kosten. De ene kliniek heeft meer geïnvesteerd in goed geschoold personeel en heeft meer apparatuur in huis en daarom meer vaste kosten dan een andere kliniek. U kunt dit vergelijken met een overnachting in een hotel: het ene hotel biedt meer service dan het andere hotel en past daar dan ook de prijzen op aan.

Personeel en Apparatuur

Ons personeel is goud waard! Al ons personeel is goed geschoold. We hebben niet alleen de basis opleiding tot dierenarts of paraveterinair gevolgd, maar we blijven altijd bijleren. Dat we met het hele team als eerste kliniek in Nederland Fear Free gecertificeerd zijn is een goed voorbeeld hiervan.
Bovendien vinden we het belangrijk u en uw dier goed te begeleiden. Daarom assisteren bij ons paraveterinairen in de spreekkamer. Als uw dier onder narcose gaat is er van in slaap vallen tot het moment dat uw dier wakker wordt een assistente die op hem of haar past.

Ook zonder apparatuur of met minder personeel kan een operatie of een consult (goedkoper) uitgevoerd worden. Maar mét apparatuur kan betere en veiligere diergeneeskunde bedreven worden. Dit is wat wij voor uw huisdier willen.

Denk aan een goedkoop ziekenhuis zonder apparatuur of ernstig verouderde apparatuur. Wilt u zelf hier behandeld worden? Of kiest u voor een duurder ziekenhuis met kennis, goede apparatuur en dus minder kans op complicaties? Zo werkt het ook bij de dierenarts, voor een bepaald prijskaartje krijgt u dus ook wat terug, namelijk een veilige, kundige behandeling en minder kans op complicaties.

De prijsverschillen hangen ook samen met de locatie (dorp of stad), het pand, het personeel, de scholing van het personeel en de werkwijze. Wordt uw dier voor een vaccinatie helemaal onderzocht of gaat de prik er meteen in? Worden er steeds steriele sets instrumentarium gebruikt in de operatiekamer? Is er een recovery assistente aanwezig bij uw dier wanneer het wakker wordt na de operatie? Wordt u geholpen door een assistente met kennis van zaken of door een goedkope kracht zonder kennis?

Ga voor de klik!

Kijk daarom altijd goed rond voordat u een keuze maakt tussen dierenartspraktijken. Vindt u de prijs belangrijk en daarna pas het zorgniveau of toch eerst het zorgniveau en de vakkennis en daarna pas de prijs? Maak hier vooraf al een keuze in. Vraag of u meer mag weten over de werkwijze, neem eens een kijkje in de operatiekamer en in de opname. Maar vooral, maak eerst kennis met uw dierenarts! Het is misschien wel het allerbelangrijkste dat het "klikt" voordat u de zorg voor uw huisdier deelt met een dierenarts.

Huisdierverzekering

Medische zorgkosten voor uw huisdier kunnen hoog oplopen. Heeft u al eens aan een dierenverzekering gedacht
Steeds meer mensen verzekeren hun huisdier. Reguliere bezoeken aan de dierenarts heeft u waarschijnlijk wel ingecalculeerd, maar stel dat uw dier een ernstig (verkeers)ongeluk krijgt of levensbedreigend ziek wordt?
Soms is er een dure behandeling of operatie nodig om uw dier er bovenop te helpen. Op zo’n moment wilt u niet voor het dilemma komen te staan dat u het dier niet kunt laten behandelen omdat u de kosten niet kunt opbrengen. Lees hier meer over een verzekering.

Ons Zorgplan

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Daarom hebben wij voor uw hond of kat het zorgplan, de beste preventieve zorg op maat voor uw huisdier, tegen een vast bedrag per maand.

De beste preventieve zorg, wat houdt dit dan in?
Preventieve zorg is datgene wat we doen om te voorkomen dat uw dier ziek wordt. Met het Zorgplan krijgt uw huisdier de noodzakelijke preventieve behandelingen, hieronder vallen de jaarlijkse vaccinaties, ontworming en ontvlooiing.
We vinden het belangrijk dat uw huisdier deze zorg krijgt, maar wel op maat en met de juiste middelen!
Daarbij zit in het Zorgplan een extra halfjaarlijkse controle en is uw huisdier twee keer per jaar welkom voor een paraveterinair consult.

SPOED!?

Ondanks ons relatief kleine team willen wij graag 24-7 voor uw huisdier klaarstaan! Dit betekent dat uw doordeweeks 1 van onze eigen dierenartsen aan de lijn krijgt als u voor een spoedgeval belt buiten openingstijden.
Onze weekenddiensten verdelen wij met klinieken in de buurt. Dit betekent dat u op vrijdagavond, zaterdag na 12.00 of zondag een dierenarts van een andere kliniek aan de lijn kunt krijgen.

Tussen 08.00 uur en 18.00 uur hanteren wij onze normale tarieven, daarna geldt er een avond of dienst-toeslag.