Kat | Vlooien en teken

Waarom behandelen tegen vlooien?

Zelfs de best verzorgde kat kan vlooien krijgen. Vlooien zijn vervelende kleine jeukende beestjes die zich ook prima thuis voelen in uw huis. Als u wil dat uw kat geen vlooien krijgt, is het verstandig hem of haar het hele jaar te behandelen met een anti-vlooienmiddel.

Hoe weet ik dat mijn kat vlooien heeft?

Wanneer uw kat veel krabt, is het verstandig de vacht eens van naderbij te bekijken. Als u de vacht goed opzij duwt, kunt u zien of de vacht vlovrij is. Vlooien zijn kleine zwarte beestje van ongeveer 1 à 2 mm grootte. Ook vlooienpoepjes duiden op een vlooienbesmetting; dit zijn kleine zwarte stipjes op de huid of in de vacht. Met een vlooienkammetje kunt u de vlooien ook proberen op te sporen. Een kat kan zelfs allergisch reageren op vlooien, lees hier meer over een vlooienallergie.

Welk middel kan ik het beste gebruiken?

Een goed vlooienmiddel voor uw kat is veilig, gemakkelijk toe te dienen en onschadelijk voor u bij aanraking. Een aantal vlooienmiddelen is reeds verouderd, waardoor de werking niet meer optimaal is. Koop uw vlooienbestrijding bij de dierenarts, dan bent u verzekerd van de veiligste en modernste middelen voor uw kat.

Geef parasieten geen kans en behandel uw dier preventief. Wilt u uw kat een half jaar beschermen tegen vlooieneitjes? Of een passend advies? Bel of mailons! Wij mogen op onze website helaas geen vlooien en tekenmiddelen bij naam adviseren.

Waarom behandelen tegen teken?

Deze insecten komen overal voor, maar vooral in een bos- en heiderijke omgeving. Het komt in Nederland steeds vaker voor dat teken ernstige ziekten overbrengen, waaronder de ziekte van Lyme of Babesiose. Het is dus zaak teken zo veel mogelijk te voorkomen. Vooral indien u de kat meeneemt naar het buitenland is het aan te raden uw kat goed te beschermen tegen teken, omdat in bepaalde landen heel schadelijke soorten bestaan.

Ziektebeelden veroorzaakt door de teek

Wat kan ik doen bij teken?

Bij het vinden van een teek op uw huisdier is het aan te raden de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe eerder een teek verwijderd wordt, des te minder kans heeft het om ziektes over te brengen.

Het beste is om te voorkomen dat uw kat een tekenbeet krijgt. Dit kunt u doen door uw dier preventief te behandelen met pipetjes die u op de huid van de kat leeg druppelt, tegen vlooien en teken. Voor het verwijderen van teken hebben wij speciale tangetjes te koop. Deze zorgen dat u de teek in zijn geheel kunt verwijderen. Bel of mail gerust naar de kliniek voor een advies op maat voor tekenbestrijding bij uw kat.

Het Websitebedrijf