Kat | Vachtverzorging

Iedere kat heeft het eigenlijk nodig: een goede vachtverzorging. Aan de gezondheid van de vacht is vaak al te zien hoe de gezondheid van het dier zelf is. De tijd die nodig is voor de vachtverzorging, is afhankelijk van het type vacht. Langharige katten moeten vaker en vaak langer gekamd en geborsteld worden dan kortharige katten.

De rui

Vooral in de rui periode zal er extra aandacht besteed moeten worden aan de vachtverzorging. Tijdens deze periode komen oude "dode" haren los te zitten en vallen uit. Het is dan erg belangrijk voor de huid en vachtconditie om dit zo snel mogelijk te laten gebeuren, zodat de oude vacht niet in de nieuwe blijft hangen en daardoor klitten ontstaan. U kunt zelf helpen door wat vaker te kammen of borstelen. U kunt ook een voedingssupplement bij geven, waardoor de vacht conditie van uw kat zal verbeteren.

Wanneer uw kat zich tijdens de rui erg veel wast, kunnen er haren in de maag komen. Wanneer uw kat braakt en u ziet haren in het braaksel zitten, is het verstandig om haarbalpasta te geven. Deze pasta zorgt ervoor dat de haren via het darmkanaal weer naar buiten komen. Wanneer de klachten niet verdwijnen na het geven van de pasta, of wanneer uw kat braakt zonder haren in het braaksel, dan is het raadzaam uw kat na te laten kijken door een dierenarts.

Voor een goed advies over de verzorging van de vacht van uw dier, kunt u altijd bij een van onze assistentes terecht.

Het Websitebedrijf