Tips en tricks om je kat meer te laten drinken!

Tips en tricks om je kat meer te laten drinken!

Foto's Marion katten 003.jpg27 juli 2020

Met dit warme is het belangrijk dat we genoeg drinken! Je kat doet dit van nature echter niet altijd. Vooral voor de oudere kat of katten met urineweg- of nierproblemen is voldoende wateropname erg belangrijk. Daarom 6 tips om je kat te stimuleren meer te drinken en daarbij jong geleerd, is oud gedaan!

Tip 1: Onderzoek wat voor drinkbak je kat het prettigst vindt, experimenteren dus!
Drinkbakjes zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Kijk wat jouw kat het meest waardeert. Sommige katten houden van lekker ruim, andere steken hun hoofd het liefst in een vaas. Kunststof bakjes lijken minder gewaardeerd te worden dan andere materialen.

Tip 2: Varieer in soort water.
Katten zijn niet alleen kieskeurig over het soort waterbak, maar kunnen dit ook zijn over het water wat erin zit. Veel verkiezen bijvoorbeeld regenwater boven kraanwater, andere willen liever gefilterd water.

Tip 3: Hoe verser het water hoe beter!
Sommige katten nemen dit heel serieus en drinken graag uit een stromende kraan. Andere vinden zo'n stromende kraan gewoon hartstikke interessant en leuk. Er bestaan ook speciale waterfonteinen voor katten.

Tip 4: Locatie locatie locatie en more is more
Een waterbak naast de kattenbak is voor veel katten not done. Ook vinden veel katten het fijn als voeding en water verspreid staat. Heb je meerdere katten in huis? Zet de bakjes uit elkaar, zodat alle katten ten alle tijden kunnen drinken. Daarbij geldt; hoe meer bakjes, hoe groter de kans dat je kat ergens een slokje water meepakt. Verstop het water dan niet, maar zet het op de looproute.

Tip 5: Net wat extra's
Soms wordt water met een smaakje erg gewaardeerd. Bv tonijnwater uit een blikje tonijn, of wat vocht waarin kip is gekookt.

Tip 6: Leng het voer aan met extra water
In natvoer zit veel vocht. Door wat natvoer aan het dagelijkse dieet van je kat toe te voegen voeg je dus ook extra vocht toe. Het natvoer kun je nog weer extra aanlengen met water, maar ook bij brokjes kan dit. Niet elke kat vindt zijn brokjes dan nog lekker, maar het is het proberen waard!

Proost!

« Terug

Reacties op 'Tips en tricks om je kat meer te laten drinken!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf