Jong geleerd... onze puppyconsultaties

De eerste bezoeken aan de dierenarts zijn bepalend voor de rest van het leven van uw pup. Daarom doen wij er alles aan om deze zo positief mogelijk te laten verlopen!

Kennismaken

Op het moment dat u een pup in huis haalt is deze rond de 8 weken. Op die leeftijd kunt u bij ons komen voor een kennismakingsconsult, zodat de pup onze kliniek kan komen verkennen. We oefenen al een keer met de tafel, kijken de pup helemaal na en verwennen hem met koekjes. Het fijne van dit moment is dat de pup nog geen vaccinatie nodig heeft! Er vindt dus niets vervelends plaats tijdens zijn eerste bezoek.
Mocht u het leuk vinden, dan geven we ook u graag een rondleiding door de praktijk! 

Vaccinaties

Op 9 en 12 weken leeftijd moet uw pup worden gevaccineerd. Meestal is de 6 weken vaccinatie bij de fokker al gegeven.  Ook al betekent de vaccinatie een klein prikje, we proberen het zo positief mogelijk te maken. De pup wordt afgeleid met lekkers, geknuffeld door onze ervaren assistentes en we gebruiken het kleinste naaldje bij het geven van de vaccinatie. Door de goede afleiding en aandacht voelt de pup de injectie meestal niet en zal dit bezoek ook niet onthouden worden als een negatieve ervaring.
De volgende vaccinatie zal pas plaatsvinden op 1 jarige leeftijd. In de tussentijd is uw pup zich echter volop aan het ontwikkelen en leert daarbij enorm veel. Daarom hebben wij de puppyconsultaties ontwikkelt.

Puppy-consultaties

De puppyconsultaties hebben eigenlijk twee belangrijke doelen:

1) Een goede begeleiding van u en uw pup tijdens het belangrijkste eerste levensjaar waarbij uw pup uitgroeit tot een volwassen hond.
2) Om de bezoeken aan ons leuk te houden. Tijdens de consultaties krijgt hij of zij geen injecties meer, blijven we oefenen met de behandeltafel en het algemeen onderzoek en wordt uw dier natuurlijk goed verwend.

Wat houdt het in?

Op vier, vijf, acht en 10 maanden kunt u voor een gratis puppyconsult komen bij de assistentes. Uw pup wordt nagekeken, we oefenen met de tafel, we houden nauwlettend de groei in de gaten en geven voedingsadvies. Uw pup is volop aan het wisselen, ook dit volgen we goed op. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen wat betreft gedrag/opvoeding en natuurlijk alle overige vragen.
Op 6 maanden leeftijd adviseren wij een junior-check bij de dierenarts, hier zitten wel consult kosten aan verbonden. Er wordt extra aandacht besteedt aan hart/longen en gewrichten.
Natuurlijk worden de pups rijkelijk beloond waardoor ze de dierenarts niet meer zien als eng maar zelfs LEUK!  Ons uiteindelijke doel is dat uw hond de rest van zijn leven vrolijk onze kliniek binnen stapt!

 

Het Websitebedrijf