Uw hond en vakantie, lees hier onze vakantietips!

hond vakantie

Uw hond en vakantie, lees hier onze vakantietips!

Het is weer tijd voor VAKANTIE!  

Niet alleen voor uzelf maar ook voor uw hond moeten soms bepaalde voorbereidingen getroffen worden. Gaat uw hond bijvoorbeeld gezellig mee op reis of gaat hij naar het pension? 
Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Handig voor zowel de thuisblijvers als de honden die lekker mee gaan naar het buitenland.  

Tip 1

Wist u dat elke land verschillende invoereisen heeft? Een handig overzicht vindt u op deze pagina: https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/
Voor alle landen geldt dat uw hond een geldig Europees paspoort moet hebben, gechipt moet zijn en gevaccineerd met het Rabiës vaccin drie weken voor vertrek.  

Tip 2

Gaat uw hond gezellig mee op vakantie in Nederland? Sommige vakantieverblijven of campings stellen ook de jaarlijkse vaccinatie verplicht samen met de kennelhoest vaccinatie. Ook voor veel pensions is een kennelhoest vaccinatie verplicht.  

Tip 3

Bescherm uw hond goed tegen parasieten. Sommige kunnen namelijk gevaarlijke ziektes overdragen op het moment dat ze uw hond bijten. We adviseren daarom om uw dier preventief te behandelen tegen vlooien, teken en wormen.
Als uw dier meegaat naar het buitenland kan het ook nodig zijn om hem of haar extra te beschermen tegen bijvoorbeeld zandvliegen die de ziekte Leishmania kunnen overbrengen of hartworm. Voor een passend advies, bel naar de kliniek! We kijken graag met u mee wat het beste past bij uw hond.  

Tip 4

Is uw hond een echte zonliefhebber? Voor sommige honden is het ook nodig om ze in te smeren met zonnebrand. Honden met een korte en witte vacht lopen het meest risico. Vooral de oren, neusrug, buik en de liezen raken het snelste verbrand.  

Tip 5

Het kan handig zijn om een EHBO doosje mee te nemen op vakantie. Wondzalf, ontsmettingsmiddel en een diarree-remmer kunnen goed van pas komen en voorkomen dat u tijdens de vakantie met uw hond bij de dierenarts zit.  

Tip 6

Is uw hond een waterrat? Houdt goed in de gaten dat er geen blauwalg in het water zit. Laat ze liever niet zwemmen bij vissers, helaas zien we geregeld honden die aan de haak zijn geslagen waarbij we de vishaak chirurgisch moeten verwijderen.  

We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie!!

Deel dit bericht