Patiënt van de maand: Eva

eva2

Patiënt van de maand: Eva

Eva is een knappe labrador dame van 2 jaar. Ze kwam hier voor het eerst toen ze bijna een jaar oud was. Ze was bang voor de dierenarts en vooral voor de behandeltafel. Via via heeft haar baasje gehoord dat wij Fear Free zijn. Maar wat houdt dat nou precies in en hoe kunnen we Eva en haar baasje helpen?

Fear Free is een internationaal certificaat wat aan een praktijk wordt toegekend wanneer die praktijk dieren op een angstvrije manier behandeld. Alle medewerkers, dierenartsen en assistentes, moeten een cursus doorlopen om dit certificaat en deze erkenning te behalen. Inmiddels is ons hele team gecertificeerd!
Dit betekent dat iedereen op de hoogte is van ons doel en weet welke aanpassingen we kunnen maken om een bezoek aan ons prettiger en minder stressvol te maken voor uw dier.

Tafeltrainingen

Bij Eva zijn we begonnen met tafeltrainingen door onze assistentes Bente en Marjolein. Dit zijn korte bezoekmomenten waarbij we de hond laten wennen aan de tafel en vooral veel belonen. We proberen een bezoek aan ons te koppelen aan een positieve ervaring.
Alleen vond Eva de tafel al heel spannend en helemaal als je haar vasthoudt en de tafel ook nog omhoog moet. Hier moesten we dus een ander plan voor bedenken.
Eva is gelukkig wel goed om te kopen met lekker eten en vindt het daarbij super leuk om jachttraining te doen. Kwam dat even goed uit, want met jachttraining leren ze over hekjes heen te springen. We hebben dit commando doorgetrokken naar de spreekkamer en Eva geleerd om zelf op tafel te springen. Daar hebben we een hoop lekkers neer gelegd, zodat we Eva niet vast hoeven te houden.

Naast bekende commando's en iets lekkers zoekt Eva ook graag steun bij andere honden. Zo kwamen we op het idee om Ted in te schakelen.
Ted is de hond van onze collega Esther. Omdat Ted bij ons op de kliniek is geboren en hier letterlijk kind aan huis is voelt Ted zich helemaal op zijn gemak in de spreekkamer en is hij een ware buddy voor Eva. Ted springt altijd vrolijk op tafel, weet dat hij beloond wordt en gedraagt zich heel relaxt. Eva kopieerde het gedrag van Ted wat heel positief werkte. Natuurlijk beloonde we Eva volop als ze iets goed deed en Ted natuurlijk ook!

Toen Eva kwam voor haar jaarlijkse controle en vaccinatie deed ze het geweldig.

eva 4
eva3

Volgende stap

Na deze overwinning komt de volgende stap, Eva moet worden gesteriliseerd. Ze moet hiervoor een dagje bij ons blijven. In overleg met de eigenaar hebben we besloten om voor deze dag weer de hulp van Ted in te schakelen. Ted en de eigenaar mochten erbij zijn wanneer Eva haar narcose kreeg. Ze viel heel rustig in slaap en heeft bijna geen stress ervaren. De operatie verliep goed en tijdens het wakker worden lag ze samen met haar grote vriend Ted.

eva5

Heeft u een angstige hond of kat en wilt u weten wat we voor uw dier kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! We helpen u en uw dier graag.

Deel dit bericht