Jeanine-Schoonderbeek goed

Jeanine Schoonderbeek

Werkzaam in ons team sinds?

Juni 2015

Waarom ben je dierenarts geworden?

Ik ben opgegroeid op een boerderij in het Veluwse dorpje Nijkerk. Omringd door dieren, riep ik al op zes jarige leeftijd dat ik iets met dieren wilde doen. Zo'n twintig jaar later heb ik die droom gerealiseerd door af te studeren als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Wat ik me tijdens de studie realiseerde, is dat niet alleen het werken met dieren mij zo aanspreekt. Juist de combinatie van mens en dier maakt dit beroep zo geweldig leuk.

Wat zijn je speciale interesses/vakgebieden binnen de praktijk?

Recent heb ik een twee jaar durende verdiepingscursus over kattengeneeskunde afgerond. Katten laten vaak slecht zien wat er met ze aan de hand is of laten zelfs überhaupt niet zien dat ze ziek zijn. Het is vaak een puzzel om erachter te komen wat er speelt en dat vind ik een leuke uitdaging.

Dit betekent echter zeker niet dat ik het liefst alleen katten behandel, want ook van honden word ik heel blij!

Wat de reden van een consult ook is, het mooie van dit beroep is dat je een band opbouwt met het dier, maar zeker ook met de baasjes. Dit maakt dat alle vakgebieden interessant zijn omdat je samen opzoek gaat naar de best passende behandeling.

Wie zijn jouw gezinsleden?

Ik woon samen met mijn man Kevin in Breda. Ondanks dat ik oorspronkelijk van 'boven de rivieren' kom, ben ik prima geïntegreerd in het heerlijk Bourgondische Brabant.
Niet aan huis helaas, maar toch een gezinslid, mijn gepensioneerde pony Chaim.

Wat is beste advies voor onze klanten?

Juist als uw dier het spannend vindt bij ons, mijd ons dan niet! Kom binnen voor een snoepje of een koekje en overleg met ons wat het beste bij uw dier past. Misschien is dit wel buiten wachten in de auto, mee aan een tuigje in plaats van in een kattenmandje of alvast apart in 1 van onze spreekkamers. Kunnen we hem of haar echt niet op zijn gemak stellen dan zijn er ook mogelijkheden voor angst remmende medicatie. Overleg met ons, we helpen u graag!