Bart goed

Bart Mangnus

Werkzaam in ons team sinds?

Sinds december 2000 en in 2003 ben ik mede-eigenaar van de praktijk geworden.

Waarom ben je dierenarts geworden?

Opgevoed tussen allerlei dieren en met een vader die dierenarts was heb ik de liefde voor dieren al jong meegekregen. De studie diergeneeskunde lag voor mij dan ook voor de hand. De vooruitstrevende manier van werken, met veel persoonlijke aandacht voor het dier én de eigenaar in onze praktijk spreekt met enorm aan.

Wat zijn je speciale interesses/vakgebieden binnen de praktijk?

Ik doe binnen onze praktijk veel aan chirurgie, orthopedie en vogelgeneeskunde. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dat gebied ben ik aangesloten bij de AAV (Association of Avian Veterinarians). Ook help ik regelmatig op vrijwillige basis de vogelopvang in Zundert.

Wie zijn jouw gezinsleden?

Ik ben getrouwd met Ilja en samen hebben wij een zoon, Guus. Wij zijn in het gezelschap van een kat, hond en sinds enige tijd mag ik me ook eigenaar noemen van meerdere bijenvolken. Heeft u interesse in een potje honing? Vraag er naar of er nog op voorraad is. Met onze hond Vos doen we aan behendigheid en speuren wat ze enorm leuk vindt.

Wat is je beste advies voor onze klanten?

Als fear free tip wil ik u adviseren thuis regelmatig te oefenen met het inspecteren van de tanden, de oren en de poten van uw hond. Geef dan ook altijd een beloning. Als hij of zij dat gewend is vinden ze dat bij ons ook veel minder spannend.

Heeft u een tamme vogel? Oefen dan spelenderwijs met een beloning onder een handdoek. Als hij of zij dan gehanteerd moet worden voor onderzoek is hij of zij daar al aan gewend. Als tip voor de bijen; plant alleen biologische bloembollen. (Te bestellen bij bloembollenvoorbijen.nl)