Seniorbegeleiding

Wij mensen zijn niet de enigen die gemiddeld steeds ouder worden. Ook onze honden en katten genieten gelukkig steeds langer van het leven. Dit betekent wel dat ze last kunnen gaan krijgen van ouderdomskwaaltjes. Door het zo vroeg mogelijk signaleren van veranderingen in het gedrag en het vroegtijdig opsporen van ziektes, kunt u uw huisdier zo lang mogelijk fit en gezond houden!

Voor een betere begeleiding van onze honden en katten die al een dagje ouder worden hebben wij de seniorcheck in het leven geroepen. Naast de jaarlijkse controle en de vaccinatie plannen we na een half jaar een extra seniorcontrole in. Voor ons lijkt een half jaar niet lang, maar in katten- en honden jaren is uw dier weer een aantal jaar ouder geworden. Het doel van de halfjaarlijkse controle is om vroegtijdige signalen van ziektes op te sporen. Veel ouderdomsziektes zijn met een snelle en juiste behandeling namelijk goed te behandelen! 

Vanaf wanneer adviseren we een seniorcontrole?

Veel functies van het lichaam beginnen minder te worden wanneer 2/3 van de verwachte levensduur achter de rug is. Gemiddeld zal dit voor de hond ongeveer 7 jaar zijn. Voor grote hondenrassen (meer dan 30 kg) geldt dit vanaf 6 jaar. 
Ook voor katten adviseren we een seniorcontrole vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd komen problemen als nierziekten, artrose en een te hoge bloeddruk namelijk vaak voor. 

Kwaaltjes leren herkennen

In onze kliniek zien wij nog vaak dieren op het spreekuur komen, waarvan het baasje geen idee heeft dat er bij zijn huisdier een (gevaarlijke) aandoening aan het ontwikkelen is. Door een bloedonderzoek zijn veel kwalen snel aan te tonen. Maar hoe kunt u thuis aan uw dier zien dat er ouderdomskwaaltjes aan het ontstaan zijn? Hiervoor hebben wij een handige checklist gemaakt. Wanneer u bij één of meerdere kenmerken een "ja" hebt geantwoord, raden wij een extra onderzoek door de dierenarts aan. 

Klik hier voor de checklist van de oudere hond

Klik hier voor de checklist van de oudere kat

Wilt u alles weten over uw oudere huisdier? Surf dan naar een ander gedeelte van onze website: 

Meer weten over de oudere hond

Meer weten over de oudere kat

Wilt u meedoen aan de ouderdomsbegeleiding? Vraag aan onze assistentes om uw hond of kat op te laten nemen in het programma. U krijgt dan ieder half jaar een oproep om op seniorcontrole te komen. 

 

Uw dier wordt ouder, maar ouder worden zelf is geen ziekte. Samen zorgen we voor een leuke, fitte en plezierige oude dag voor uw trouwe viervoeter!  

Het Websitebedrijf