Overlijden

Er komt een moment dat uw huisdier overlijdt. Een moeilijke, maar onvermijdelijke gebeurtenis in elk dierenleven. Bovendien een gebeurtenis waarbij u als baasje allerlei keuzes moet maken. We willen u helpen met een paar praktische zaken.

Een overzicht van de mogelijkheden na overlijden

Begraven in eigen tuin

Het is in Roosendaal toegestaan om uw huisdier zelf te begraven in uw eigen tuin. Zo geeft u uw dier een vast plekje bij u in de buurt. Let wel: dit geldt alleen voor huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren en verschilt per gemeente. Aan de afmetingen of plek van het graf worden verder geen eisen gesteld, dus het staat vrij om een mooie plek te kiezen.

Cremeren

Veel mensen kiezen ervoor hun dier te laten cremeren. Ook bij deze optie is er van alles mogelijk. Zo kan uw dier samen met andere dieren worden gecremeerd, waarna de as wordt uitgestrooid. Als u het toch prettiger vindt om de as zelf uit te strooien of te bewaren, kunt u uw huisdier ook individueel laten cremeren. Ook bij een dierencrematorium heeft u dus alle ruimte om uw eigen wensen kenbaar te maken. Kijk ook op Majesta, SHCN dierenuitvaart of Het Hoeksche Hof.

Achterlaten op de kliniek

U kunt uw huisdier ook bij ons op de kliniek achterlaten. Deze dieren worden gezamenlijk op een centrale locatie in Nederland verwerkt. Het is een fabel dat deze dieren nog gebruikt worden in bijvoorbeeld cosmetica of diervoeder.

Dierenbegraafplaats

Natuurlijk weet u niet wat een nieuwe eigenaar met uw tuin doet als u ooit gaat verhuizen. Als u er zeker van wilt zijn dat het grafje van uw dier nooit wordt verstoord kunt u kiezen voor een graf op een dierenbegraafplaats. Bij de meeste begraafplaatsen kunt u bovendien al uw persoonlijke wensen bespreken.

Kijk ook eens op viviana

Aandenken

Als uw geliefde hond, kat, vogel of knager er niet meer is, kan een mooi aandenken veel troost geven. Doe de leukste foto in een mooi lijstje, bewaar een plukje haar in een doosje of laat een mooi portret maken. 

Kinderen zien hun huisdier vaak als een van hun beste vriendjes. Het is daarom belangrijk dat ook uw kind afscheid neemt van zijn of haar maatje. Hoe u dit het beste aan kunt pakken, verschilt natuurlijk per kind. We hebben voor u wat tips op een rijtje gezet in een brief, download deze hier.

Wilt uw kind zelf meer lezen over de verwerking van het verlies van een huisdier? Klik dan hier: Uw kind en het afscheid van een huisdier

Overleg 

Als u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons om te overleggen. Wij hebben de nodige ervaring op dit gebied en kunnen u helpen om de keuze te maken. Maar welke keuze u ook maakt, het belangrijkste advies dat we u kunnen geven is: doe wat uw hart u ingeeft. U zult zich het prettigst voelen als u afscheid neemt van uw dier op een manier die bij hem of haar past.

Hondenbelasting

Vergeet een hond niet af te melden bij de hondenbelasting. Het klinkt misschien voorbarig, maar het voorkomt lastige situaties op een later moment.

Het Websitebedrijf