Voedingssupplementen

De huid en vacht van uw dier zijn heel belangrijk. Ze beschermen het lichaam tegen beschadiging en ziektekiemen, helpen afvalstoffen te verwijderen en dient als vetopslag. Een gezonde huid is schilfervrij, niet rood en de dekking van de vacht is overal gelijk. Als een hond gaat verharen vallen de dode haren deels uit. Het andere deel moet worden uitgekamd. Wordt dit niet gedaan dan kunnen er schilfers ontstaan en kan de huid gaan irriteren.

Wat kunt u doen?

Om de huid en vacht van uw hond te helpen gezond te blijven, kunt een voedingssupplement (bijvoorbeeld Viacutan) geven. Een voedingssupplement is een middel wat als aanvulling gegeven kan worden op de dagelijkse voeding. Het ondersteunt bij overmatig ruien of  bij een droge, dorre huid. Het bevat vetzuren die helpen ontstekingsprocessen van de huid af te remmen. Hierdoor kan de huid goed herstellen, waardoor de huid een goede vacht kan produceren en de haren goed los kan laten tijdens de rui.

Parasieten spelen ook een grote rol bij het houden van een gezonde huid en vacht. Vlooien kruipen over het lichaam en geven jeuk. Uw hond kan zich daardoor helemaal openkrabben. Een maandelijkse behandeling tegen vlooien en teken is daarom van groot belang.

Wanneer u een goed voedingssupplement voor uw hond zoekt, neem dan contact op met een van onze assistentes. Zij kunnen er u alles over vertellen.

Het Websitebedrijf