Uw hond verzekeren

Steeds meer mensen verzekeren hun huisdier. U kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor uw hond, kat, konijn en of papegaai en het is zeker een overweging waard. Reguliere bezoeken aan de dierenarts heeft u waarschijnlijk wel ingecalculeerd, maar stel dat uw dier een ernstig (verkeers)ongeluk krijgt of levensbedreigend ziek wordt?

Franse Bulldog Eely is verzekerd en daar waren haar baasjes heel blij mee

Deze knappe dame van 2.5 jaar kwam verkeerd terecht toen ze uit de bank sprong. Rust en pijnstillers gaven geen verbetering en de volgende dag raakte ze zelfs verlamd aan haar achterpoten. Ze bleek een verschoven wervel te hebben en moest met spoed doorgestuurd worden voor een MRI-scan en een operatie aan haar rug.
Gelukkig hadden haar baasje Eely verzekerd en konden we meteen alles doen wat nodig was voor haar.
Ze is er weer helemaal bovenop gekomen!

Maar waarom zou u uw huisdier verzekeren?


Medisch is er tegenwoordig veel mogelijk. Behandelingen en onderzoeken die vroeger een uitzondering waren worden nu veel meer ingezet. Een MRI, een CT-scan, een echo, uitgebreide operaties, behandeling van tumorziekten, suikerziekte of hartlijden zijn allemaal voorbeelden hiervan. Uw dierenarts of specialist heeft er de kennis en kunde voor. Maar deze behandelingen kosten wel geld, soms zelfs veel geld.

Soms is er een dure behandeling of operatie nodig om uw dier er bovenop te helpen. Op zo’n moment wilt u niet voor het dilemma komen te staan dat u het dier niet kunt laten behandelen omdat u de kosten niet kunt opbrengen.

Hoe sluit ik een verzekering af?

Een huisdieren verzekering werkt hetzelfde als onze eigen zorgverzekering. U sluit zelf de verzekering af bij de verzekeraar met het zorgpakket wat het beste past bij uw dier.
Wij raden aan om uw dier te verzekeren, omdat de drempel om een ziek dier te laten onderzoeken dan lager wordt en omdat de beslissing ombepaalde onderzoeken uit te laten voeren makkelijk is. Kwalen worden hierdoor vaker in een vroeg stadium ontdekt.

Vergelijk de dekking

De premiekosten van verzekeringen kunnen sterk verschillen. Deze zijn niet alleen afhankelijk van de aanbieder van de verzekering, maar ook van de diersoort, het ras, de leeftijd en van uw "eigen risico".
Het is belangrijk dat u niet alleen naar de kosten van de premie kijkt. Ook in de dekkingen en de vergoedingen van de verschillende aanbieders van huisdierverzekeringen zitten belangrijke verschillen. Bijvoorbeeld castratie, sterilisatie, heupaandoeningen en artrose worden door de één wel en door de ander niet vergoed. Vaak kunt u uw huisdier ook nog aanvullend verzekeren.
Let er bij het afsluiten van een verzekering goed op dat de kosten voor het verhelpen van sommige aandoeningen bij een aantal rassen niet vergoed worden. Bijvoorbeeld luchtwegproblemen bij de Engelse Bulldog of huidproblemen bij de Sharpei.

Er zijn diverse onafhankelijke websites die u kunnen helpen bij het maken van uw keuze. Kijk bijvoorbeeld eens op www.112huisdier.nl/ Zorg dat u ook altijd de website van de betreffende verzekeraar bezoekt, om te controleren of de informatie nog klopt!

Veel succes met uw keuze en mocht u nog vragen hebben, dan horen wij deze graag!

Het Websitebedrijf