Veelgestelde vragen

Moet ik mijn oude hond of kat nog laten inenten?

Ja, een ouder dier loopt juist een verhoogd risico om een ziekte op te lopen. Ook een kat die niet buiten komt loopt gevaar.

Wanneer moet ik met mijn pup of kitten naar de dierenarts?

Een pup krijgt op 6 weken leeftijd een vaccinatie, daarna op 9 weken leeftijd en op 3 maanden leeftijd de laatste. Een kitten wordt op 9 weken gevaccineerd en vervolgens op 3 maanden leeftijd. Daarna is jaarlijks vaccineren voldoende. Ons advies is om bij elke vaccinatie ook te ontwormen en daarna maandelijks tot een half jaar leeftijd.
 

Hoe lang duurt het voordat ik de bloeduitslag van mijn dier krijg?

De meeste bloeduitslagen zijn na een half uur bekend, hier kunt u dus als u wilt op wachten. Een uitgebreid bloedonderzoek moet opgestuurd worden naar het veterinair laboratorium, dit duurt doorgaans één tot twee dagen.

Mijn kat plast naast de bak, wat moet ik doen?

Dit is een vaak voorkomend probleem en er is niet een kant en klare oplossing voor. Allereerst is het belangrijk direct te controleren of de kat nog wel kan plassen  Zie verstopping van kater bij spoedAangezien binnenplassen ook een gedragsprobleem kan zijn, moet er eerst uitgesloten worden dat er bij de kat geen lichamelijk probleem mee speelt. Ons advies is een plasje langs te brengen op de kliniek.

Wanneer moet ik mijn dier castreren/steriliseren?

Hiervoor verwijzen wij u graag naar een ander gedeelte van onze website, waar u uitvoerig antwoord krijgt op deze vraag.

Wat kosten de handelingen op de Gezelschapsdierenkliniek?

Kijk hiervoor in onze tarievenlijst. Betaling kan bij ons uitsluitend contant of via pin.

Ik heb wormen gezien in de ontlasting van mijn dier!

Wanneer uw dier een wormbesmetting heeft, kunt u deze bestrijden door een ontwormingsmiddel op te halen bij de dierenkliniek. Het beste is een oraal middel (via de bek in te geven) wat alle wormen aanpakt en herhaal deze behandeling na twee weken. Ontworm alle honden en katten in huis tegelijk, want een worminfectie kan besmettelijk zijn.

Mijn dier heeft vlooien!

Tegenwoordig komt een vlooienbesmetting bij uw dier het hele jaar door voor. Ons advies is om maandelijks preventief tegen vlooien te behandelen. Wanneer uw dier al vlooien heeft, is het raadzaam niet alleen het dier, maar ook de omgeving van uw dier te behandelen met speciale spray. Vlooien leggen namelijk eitjes in huis, die wel een jaar lang kunnen blijven liggen en dan alsnog uitkomen.

Mag ik mijn hond of kat paracetamol geven?

Nee, paracetamol kan door het lichaam van een dier niet goed afgebroken worden en is dus niet zo onschuldig als bij de mens. Wanneer uw dier koorts of pijn heeft, raadpleeg dan altijd de dierenarts. Lees hier de gevaren van paracetamol bij de kat.
 

Kan mijn teef beter eerst een nestje krijgen alvorens te steriliseren?

Nee, er is geen medische reden om een hond voor de sterilisatie eerst een nestje pups te laten krijgen.

Het Websitebedrijf