Papegaai

In de praktijk wordt vaak gesproken over papegaaien en parkieten. Gezien de vele soorten en de variaties is het vaak beter om te spreken over kromsnavels. De meest bekende is wellicht de grijze roodstaart papegaai, wat tevens een van de beste sprekers is. Andere veel gehouden kromsnavels zijn de ara's, amazones, kaketoes, lori's, agaporniden (dwergpapegaai) en de bonte boer. Voordat u tot de aanschaf van een vogel besluit is het verstandig de nodige voorbereidingen te treffen. Papegaaien zijn wilde dieren die zich door een groot aanpassingsvermogen aan een andere leefsituatie aan kunnen passen. Enig inlevingsvermogen in het natuurlijk gedrag van de vogel is dan ook noodzakelijk om later psychische problemen (bijvoorbeeld verenpikken) te kunnen voorkomen.

Download hier informatie over de aanschaf en huisvesting van een kromsnavel

Het grootste deel van de gezondheidsproblemen bij onze vogels wordt veroorzaakt door een onevenwichtige voeding. Een gemengde voeding waarbij vogels selectief kunnen eten wat ze lekker vinden (het bakje wordt toch weer bijgevuld), is hier vaak de oorzaak van. Daarom is het van groot belang dat u uw kromsnavel de goede variatie aan voedingsstoffen voert.

Download hier informatie over de voeding van een kromsnavel

Wanneer u uw vogel los laat in uw huiskamer, is het verstandig dat u hier steeds bij blijft. Een aantal kamerplanten zijn namelijk giftig.

Download hier een lijst met giftige planten

En bij wie kunt u uw papegaai goed achterlaten wanneer u op vakantie gaat? Lees er hier alles over.

Als laatste is het natuurlijk leuk wanneer u uw vogel goed begrijpt. Om u daarbij te helpen hebben wij informatie verzameld over de lichaamstaal van uw kromsnavel.

Download hier informatie over de lichaamstaal van uw kromsnavel

Het Websitebedrijf