Konijn | Huisvesting

De gezondheid van een konijn hangt voor een groot deel af van een goede en ruime behuizing. Konijnen zijn van nature buitendieren en hier komen ze dan ook het best tot hun recht. Eenmaal buiten gewend kunnen konijnen ook in de winter buiten blijven mits ze voldoende beschutting hebben. Het zijn juist de temperatuurschommelingen, het steeds verplaatsen van buiten naar binnen, waar konijnen niet goed tegen kunnen.

Er zijn verschillende huisvestingsmogelijkheden op het gebied van konijnen. Bedenk wel: een goed konijnenhok bestaat eigenlijk niet. Omdat konijnen zo actief en speels zijn, is het beter geen konijnenhok te nemen maar een binnen - en buitenverblijf. Een grote ren of een afgezet stuk tuin is veel beter dan een konijnenhok.

Wij hebben een aantal huisvestingsmogelijkheden voor u verzameld:

Download hier onze informatie over huisvesting van het konijn

Wij krijgen veel vragen over hoe groot het hok voor konijnen moet zijn. Bekijk dit filmpje voor het antwoord:

Wanneer u een binnenverblijf heeft voor het konijn, zorg dan dat er een goede bodembedekking in ligt. Vooral in het buitenhok is het 's winters belangrijk dat het konijn zich goed kan warm houden. Een konijnenmaatje helpt ook om elkaar warm te houden en is bovendien onmisbaar want konijnen zijn groepsdieren en kwijnen weg als ze alleen moeten leven.

Hieronder treft u een overzicht van de meest voorkomende bodembedekkers voor het konijnenhok.

Download informatie over bodembedekking

Het Websitebedrijf