Konijn | Gedragstherapie

Een konijn wat natuurlijk, maar voor de mens ongewenst gedrag vertoont, komt in aanmerking voor gedragstherapie. Assistente Astrid is deskundig op het gebied van konijnengedrag en helpt u graag om een leuke relatie met uw konijn op te bouwen.

  • Het konijn bijt in mensenhanden of is agressief
  • U wordt aangevallen door het konijn bij het openen van het hok
  • U wilt twee konijnen bij elkaar zetten die elkaar niet kennen
  • Uw konijn is erg angstig
  • U wilt de kinderen leren omgaan met een konijn, of het konijn wennen aan kinderen

Wanneer u iets in het gedrag van uw konijn wil gaan veranderen, is het allereerst belangrijk dat u hier 100% achter staat. Daarbij vergt het veranderen van konijnengedrag best wat tijd en aandacht en soms is het zo dat ook de eigenaar zijn of haar gedrag moet veranderen. Een konijn is een slim dier en met veel geduld, kunt u hem of haar veel aan- of afleren.

Als u geïnteresseerd bent, dan kunt u onderstaande informatie alvast downloaden. Wanneer u meer informatie wenst kunt u contact opnemen met onze kliniek, of een afspraak maken met Astrid.

Download hier informatie over zindelijkheidstraining bij het konijn

Download hier informatie over het koppelen van konijnen

Nog een tip:

Als konijnen alleen gehuisvest worden, kan soms afwijkend gedrag ontstaan. Zo kunnen ze aan de tralies of het hout van hun hok gaan knagen, steeds dezelfde rondjes lopen, overmatig krabben of overmatig hun vacht verzorgen, overmatig blijven eten uit verveling of juist te weinig eten. Al deze gevolgen kunnen er weer toe leiden dat een konijn vroegtijdig sterft door eenzaamheid. Het is daarom raadzaam een konijn niet alleen te huisvesten!

Het Websitebedrijf