Kat | Voeding

 

Wanneer de dierenarts een aandoening bij uw kat heeft geconstateerd, zal er in sommige gevallen speciale dieetvoeding geadviseerd worden om de behandeling te ondersteunen.

Er bestaan verschillende soorten dieetvoedingen, hieronder ziet u een opsomming van verschillende ziektebeelden of aandoeningen waarna u informatie kunt lezen over de werking van het voer, of hoe op een eenvoudige wijze sommige aandoeningen voorkomen kunnen worden, o.a. door het verstrekken van dieetvoeder. Wij werken het meest met het merk Hill's, maar ook met Royal Canin en Trovet.

Blaasproblemen

Behandelen met Hill's CD of SD.

Dit is dieetvoeding voor urinewegaandoeningen.

De behandeling van urinewegaandoeningen hangt af van de oorzaak. Dieetvoeding speelt met name een belangrijke rol bij blaasgruis en kan een meer ondersteunende rol spelen bij de behandeling van cystitis (blaasontsteking). Lees hier meer over blaasproblemen bij de kat.

Gebitsverzorging

Ondersteunen met Hill's TD

De behandeling en preventie van tandaandoeningen bestaat uit een professionele gebitsreiniging waarna de tanden en kiezen dagelijks gereinigd moeten worden om nieuw gevormde tandplaque te verwijderen. Gebitsverzorgende dieetvoeding en kauwproducten zijn een ideale aanvulling op het poetsen van de tanden, omdat ze zowel chemisch als mechanisch tijdens het kauwen de tanden en kiezen reinigen.

Gewrichtsproblemen

Ondersteunen met Hill's Mobility of JD

Dit is dieetvoeding voor gewrichtsproblemen.

Deze voeding heeft een gunstige invloed op de gewrichten doordat het het gewrichtskraakbeen beschermt tegen beschadiging en het herstel van het kraakbeen bevordert. Daarnaast heeft het dieet een ontstekingsremmende en pijnstillende werking waardoor minder pijnstillers gegeven hoeven te worden.

Leverproblemen

Behandelen met Hill's LD, AD of MD

Een leverdieet ondersteunt het herstel van de lever en vermindert de concentratie schadelijke stoffen in het lichaam, zoals ammoniak, waardoor de symptomen van de leveraandoening afnemen.

Nierproblemen

Behandelen met Hill's KD

Dit is dieetvoeding voor nieraandoeningen.

Om het ziekteproces te vertragen en de kwaliteit van het leven te verbeteren krijgt het dier een nierdieet voorgeschreven. Het is echter niet mogelijk de nierfunctie te herstellen, maar het proces kan wel met de voeding gestabiliseerd worden gedurende langere tijd. Lees hier meer over de kat als nierpatiënt.

Overgewicht

Ondersteunen met Hill's Metabolic, MD, RD, WD of Metabolic urinary stress

Dit is dieetvoeding voor katten met overgewicht

Deze voeding bevat minder calorieën en geeft toch energie en een gevoel van verzadiging. Het dieet bevordert de verbranding van lichaamsvetten en heeft een gunstige invloed op het behoud van de spiermassa. Lees hier meer over overgewicht bij de hond of de kat.

Schildklierproblemen

Behandelen met Hill's YD

Dit is dieetvoeding voor katten met een te snel werken schildklier.

De schildklier gebruikt jodium uit de voeding voor de productie van hormonen die helpen bij het reguleren van o.a. de stofwisseling, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Bij hyperthyroïdie is de schildklier vergroot en produceert ze overmatige hoeveelheden schildklierhormoon, wat de werking van meerdere organen negatief beïnvloedt. Door het beperken van de opname van jodium via de voeding vermindert de hoeveelheid geproduceerde en vrijgezette schildklierhormonen. Hill's Prescription Diet y/d Feline bevat juist een zéér beperkt jodiumgehalte.

Klik hier om meer te weten over de behandeling van schildklierproblemen met behulp van voeding.

Spijsverteringsstoornissen

Behandelen met Hill's ID, WD, RD, DD, ZD en TD

Dit is dieetvoeding voor maag – darmaandoeningen

Deze voeding bevat goed verteerbare ingrediënten die makkelijk door de darmwand kunnen worden opgenomen en dus licht verteerbaar zijn. Het dieet helpt het evenwicht van de darmflora te herstellen en stimuleert het natuurlijke afweermechanisme in de dikke darm.

Suikerziekte

Behandelen met Hill's MD, RD en WD

Dit is dieetvoeding voor Diabetes mellitus (suikerziekte)

Deze voeding heeft als doel een stabiel en ideaal lichaamsgewicht te handhaven, grote schommelingen in het bloedsuikergehalte te beperken en insulineafgifte door de alvleesklier te stimuleren. Lees hier meer over suikerziekte bij de kat.

Voedselallergie

Behandelen met Hill's DD en ZD

Dit is dieetvoeding voor huidaandoeningen

Hypoallergene diëten worden voorgeschreven aan honden met een voedselallergie of voedselintolerantie. Om vast te stellen of het dier een huidprobleem als gevolg van een voedselovergevoeligheid heeft, moet het dier gedurende minimaal 6 weken een eliminatiedieet eten. Deze periode van 6 weken kan worden verlengd als de huidklachten zijn verbeterd.

Het Websitebedrijf