Urine opvangen

Urine opvangen van uw kat gaat het beste als u de kattenbak leeg maakt en goed schoon maakt. Vul de bak hierna met een plastic zak aan reepjes geknipt. Vindt uw kat dit vreemd en wil hij of zij er niet overheen plassen? Wij verkopen plastic kattenbak korrels, die geen vocht opnemen. Zo heeft de kat toch iets om mee te kunnen graven. Wanneer er een plas is gedaan, zuigt u de urine met een spuitje of pipetje tussen de snippers of korrels uit. Zorg dat zowel het spuitje als het potje schoon zijn! Heeft u geen tijd om de urine direct naar de dierenkliniek te brengen, bewaar deze dan zo lang in de koelkast.

Sommige katten vertikken het om op vreemde kattenbakvulling te plassen of plassen alleen buiten. Een nachtje opsluiten in de badkamer wil dan nog wel eens helpen. Het is voor de kat niet leuk, maar vaak is er 's morgens wel een plas gedaan (en als dit dan naast de bak is, kunt u het alsnog van de tegelvloer opzuigen, beter iets dan niets).

Wanneer de kat echt weigert te plassen, is toch een ritje naar de dierenarts noodzakelijk. Deze kan dan met de hand de blaas zachtjes leeg drukken, of wanneer de blaas leeg is, de kat een dagje opnemen in de kliniek. In een enkel geval wordt de urine rechtstreeks uit de blaas gehaald met een steriele naald (punctie).

Het Websitebedrijf