Kat | Euthanasie

Euthanasie

U moet er misschien nog niet aan denken, maar wanneer uw kat niet meer beter kan worden of geen comfortabel leven meer kan leven, is soms euthanasie nog de enige optie. Een moeilijke, maar onvermijdelijke gebeurtenis in elk dierenleven. Bovendien een gebeurtenis waarbij u als baasje allerlei moeilijke keuzes moet maken. Wij leggen uit hoe euthanasie op onze kliniek in zijn werk gaat.

Wanneer uw kat wordt ingeslapen, kunt u kiezen of dit op de kliniek gebeurt, of bij u thuis. In een rustige ruimte krijgt uw dier een slaapmiddel toegediend en valt in een diepe slaap. Hierna wordt er een narcosemiddel in het bloedvat toegediend, waardoor de kat zal inslapen. Hier merkt het dier niets van.

Wij kunnen ons voorstellen dat u op dat moment niet zit te wachten op de praktische informatie, namelijk wat er na het overlijden met uw kat moet gebeuren. Het is raadzaam om, wanneer dit mogelijk is, van tevoren eens na te denken over de volgende mogelijkheden:

Uw kat is overleden

En dan de kinderen. Ook voor hen is een overleden huisdier een emotionele gebeurtenis, waarin u als ouder misschien het gevoel heeft dat u niets kan doen voor ze. Maar het tegendeel is waar, ook kinderen kunt u voorbereiden op het verlies van een huisdier, of helpen bij het verdriet achteraf.

Download hier de brief "Uw kind en het verlies van een huisdier"

Het Websitebedrijf