Hond | Vlooien en teken

Waarom behandelen tegen vlooien?

 Zelfs de best verzorgde hond kan vlooien krijgen. Vlooien zijn vervelende kleine jeukende beestjes die zich ook prima thuis voelen in uw huis. Als u wil dat uw hond geen vlooien krijgt, is het verstandig hem of haar het hele jaar te behandelen met een anti-vlooienmiddel.

Hoe weet ik dat mijn hond vlooien heeft?

Wanneer uw hond veel krabt, is het verstandig de vacht eens van naderbij te bekijken. Als u de vacht goed opzij duwt, kunt u zien of de vacht vlovrij is. Let erop dat u geen vlooien tegenkomt; dit zijn kleine zwarte beestje van ongeveer 1 à 2 mm grootte. Ook vlooienpoepjes duiden op een vlooienbesmetting; dit zijn kleine zwarte stipjes op de huid of in de vacht. Met een vlooienkammetje kunt u ook de vlooien proberen op te sporen.

Welk middel kan ik het beste gebruiken?

Een goed vlooienmiddel voor uw hond is veilig, gemakkelijk toe te dienen en onschadelijk voor u bij aanraking. Een aantal vlooienmiddelen is reeds verouderd, waardoor de werking helaas niet meer optimaal is. Koop uw vlooienbestrijding bij de dierenarts, dan bent u verzekerd van de veiligste en modernste middelen voor uw hond.

Geef parasieten geen kans en behandel uw dier preventief. Voor een passend advies voor uw huisdier, bel of mail ons! Wij mogen op onze website helaas geen vlooien en tekenmiddelen bij naam adviseren.

Waarom behandelen tegen teken?

Teken komen overal voor, maar vooral in een bos- en heiderijke omgeving. Het komt in Nederland steeds vaker voor dat teken ernstige ziektes overbrengen, waaronder de ziekte van Lyme of Babesiose. Het is dus noodzakelijk om teken zo veel mogelijk te voorkomen. Vooral indien u de hond meeneemt naar het buitenland is het aan te raden uw hond goed te beschermen tegen teken. In bepaalde landen bestaan namelijk hele schadelijke soorten teken.

Ziektebeelden veroorzaakt door de teek

Wat kan ik doen bij teken?

Bij het vinden van een teek op uw huisdier is het aan te raden de teek zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe eerder een teek verwijderd wordt, des te minder kans heeft de teek om ziektes over te brengen.

Het beste is om te voorkomen dat uw hondt een tekenbeet krijgt. Dit kunt u doen door uw dier preventief te behandelen met pipetjes die u op de huid van de hond leeg druppelt, een anti-tekenband om doen of een kauwtablet tegen vlooien en teken.

Voor het verwijderen van teken hebben wij speciale tangetjes te koop. Deze zorgen dat u de teek in zijn geheel kunt verwijderen. Bel of mail gerust naar de kliniek voor een advies op maat voor tekenbestrijding bij uw hond. 

Algemeen

Vooral de laatste jaren vormen de teken een steeds groter wordend probleem. In elk stadium van hun leven (larve/nymf/teek) zoeken ze een gastheer, zodat ze zich kunnen voeden met bloed. Hierdoor kunnen ze eventueel ernstige ziektes overbrengen op hun gastheren en dit zijn zowel mensen als dieren.

Het Websitebedrijf