Hond | Vacht en huid

Iedere hond heeft het nodig: een goede vachtverzorging. Aan de gezondheid van de vacht is vaak al te zien hoe de gezondheid van het dier zelf is. De tijd die nodig is voor de vachtverzorging, is afhankelijk van het type vacht. Langharige honden moeten vaker en vaak langer gekamd en geborsteld worden dan bijvoorbeeld kortharige honden.

Voedingssupplementen

Vooral in de rui periode zal er extra aandacht besteed moeten worden aan de vachtverzorging. Tijdens deze periode komen oude "dode" haren los te zitten en vallen uit. Het is dan erg belangrijk voor de huid en vachtconditie om dit zo snel mogelijk te laten gebeuren, zodat de oude vacht niet in de nieuwe blijft hangen en daardoor klitten ontstaan. Bij de kortharige rassen kunt u zelf helpen door wat vaker te kammen of borstelen. Lang-en ruwharige rassen zullen over het algemeen in een trimsalon verzorgd worden. Een voedingssuplement kan een goede booster voor de vacht zijn tijdens de rui, maar ook indien nodig in de rest van het jaar.

Lees hier meer over voedingssupplementen.

Ook kan het voeren van een speciale onderhoudsvoeding "Skin Care Diet" van Royal Canin uitkomst bieden. Deze voeding kan een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van de huid. Het is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de huidfunctie bij huidaandoening en overmatige haaruitval.

Huidproblemen

Huidproblemen komen regelmatig voor bij honden, al dan niet ontstaan door de vacht, of parasieten in de vacht. Lees hier meer over huidproblemen bij de hond:

Klik hier

Vlooien!

Lees hier alles over vlooien bij de hond.

Welke materialen nodig zijn voor een goede vachtverzorging is afhankelijk van het type van de vacht. Sluike vachten kunnen gemakkelijk met een borstel of kam verzorgd worden, terwijl ruwe vachten geplukt moeten worden.

Voor een goed advies over de verzorging van de vacht van uw dier, kunt u altijd bij een van onze assistentes terecht.

Wassen

Wanneer u uw hond gaat wassen, doe dit dan volgens bepaalde regels. Een hondenhuid is zeker geen mensenhuid en mag ook niet te vaak gewassen worden.

Klik hier voor een wasprotocol.

Het Websitebedrijf