Jip en Juul

Jip en Juul

A622D7DD-50D6-409C-B64D-30EC26310530.jpgdonderdag 07 mei 2020 09:11

Konijnen zijn echte groepsdieren en kunnen erg wegkwijnen als ze alleen zitten. Daarom is gouden tip nummer 1 voor een happy konijn om ze minstens 1 vriendje te geven.
Je kunt echter niet zomaar alle konijnen bij elkaar zetten. Er moet een koppelproces plaatsvinden en dit kan soms enige inspanning en geduld vereisen.

Bij het koppelen van konijnen geldt dat er meer wegen zijn die naar Rome leiden. Geen koppeling verloopt hetzelfde. Soms is het liefde op het eerste gezicht en soms gaat er wat meer tijd en moeite inzitten. Sommige konijnen zijn veel lastiger te koppelen dan andere, maar voor nagenoeg ieder konijn is een maatje te vinden. Het maakt daarbij niet uit of het konijn oud of jong is of zijn hele leven alleen heeft gezeten.

Lijkt het je maar spannend om dit thuis te proberen? Vaak is het bij een konijnenopvang mogelijk om op speeddate te gaan! De opvang zal samen met jou én je konijn op zoek gaan naar een goede match. Er wordt vooral gekeken naar het karakter van jouw konijn. Tijdens zo’n speeddate wordt jouw konijn één voor één voorgesteld aan een paar konijnen. Vaak wordt dan al snel duidelijk welk konijn de beste match is.

Zo ook Jip. Jip was helaas zijn vriendinnetje verloren doordat ze erg ziek werd. Zijn baasjes vonden Jip nog steeds vrolijk, maar merkten wel dat hij een vriendinnetje miste. Jip ging daarom speeddaten! Twee weken geleden kwam Jip trots zijn nieuwe vriendin Juul laten zien op de praktijk. Is ze niet knap!?

IMG_3449.jpg

Wil je graag een maatje voor jouw konijn, maar heb je nog vragen? Of wil je zeker weten wat de beste manier van koppelen is voor jouw konijn? Twijfel niet om te bellen naar de praktijk! Wij geven graag advies.
Want een konijn is pas echt tevree met z'n twee!

« Terug

Reacties op 'Jip en Juul'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf