Moet ik mijn huisdier laten vaccineren of kan ik het uitstellen?

Moet ik mijn huisdier laten vaccineren of kan ik het uitstellen?

kitten praktijk.png20 april 2020

Door het corona virus vraagt u zich misschien af: Moet ik mijn huisdier nu vaccineren, of kan ik beter thuisblijven? Bekijk het schema hieronder welke situatie van toepassing is voor uw dier. 

In sommige gevallen is het mogelijk om de vaccinatie even uit te stellen, maar dit kan niet maanden duren. Wij hebben alle nodige maatregelen genomen om uw huisdier veilig te kunnen vaccineren. Twijfelt u over wat het beste voor u en uw huisdier is? Bel ons astublieft op 0165-557500. We informeren en helpen u graag!

Vaccineren hond: 

Vaccinatie pup op 6 - 9 - 12 weken: niet uitstellen

Vaccinatie hond op de leeftijd van 1 jaar: niet uitstellen

Jaarlijkse vaccinatie hond / Kennelhoest: Uitstel is in enkele gevallen mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat uw hond niet of minder goed beschermd is. 

Rabiës vaccinatie hond: Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat uw hond niet mee kan naar het buitenland. Daarbij verloopt ook een rabiës titer bloedonderzoek als de enting verloopt, waarna deze bepaling opnieuw moet gebeuren.

Vaccineren kat:

Vaccinatie kitten op 9 en 12 weken: Niet uitstellen.

Vaccinatie kat op de leeftijd van 1 jaar: Niet uitstellen

Jaarlijkse vaccinatie volwassen kat: Uitstel is in enkele gevallen mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat uw kat niet of minder goed beschermd is. 

Vaccineren konijn

Vaccinatie konijn: Het advies is om de vaccinatie bij het konijn nooit uit te stellen. De ziektes waartegen we vaccineren komen nog veel voor en zijn bijna altijd dodelijk, daarom is het niet wenselijk om de vaccinatie van het konijn uit te stellen. « Terug

Reacties op 'Moet ik mijn huisdier laten vaccineren of kan ik het uitstellen?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf