Mijn trouwe vriend onder narcose… wat spannend!

Mijn trouwe vriend onder narcose… wat spannend!

jimmy en HL filter.pngzondag 06 januari 2019 12:00

Elke dag brengen wij dieren onder narcose. Net als bij mensen is dit noodzakelijk voor een aantal behandelingen en operaties. Wij zorgen er natuurlijk voor dat het zo veilig en comfortabel mogelijk is voor jouw huisdier, maar elke narcose is spannend en het is nooit leuk dat je jouw hond, kat of ander dier bij ons moet achterlaten.
Omdat het onder narcose gaan van dieren spannend is voor eigenaar en dier bieden wij aan dat je erbij mag blijven tot je trouwe vriend zijn narcose krijgt en in slaap valt.

Bijvoorbeeld bij  Jimmy de Boxer!

Jimmy is een boxer van 2 jaar oud en moet geopereerd worden. Hij heeft een bultje dat we niet vertrouwen. Het is beter om het weg te halen zodat we het kunnen laten onderzoeken. Daarvoor moet Jimmy echter wel onder narcose. Dit vindt zijn baasje wel een beetje spannend. Daarom blijft zij bij hem tot hij zijn narcose krijgt. Ook Jimmy is gespannen, hij heeft geen eten gehad vanmorgen in verband met de narcose en snapt niet zo goed wat hij gaat doen vandaag.  

Voor de narcose plaatsen wij een buisje in het bloedvat, een zogenaamde braunule. Tijdens het plaatsen krijgt Jimmy knuffels van zijn baasje en heeft hij niet eens door wat er gebeurd. Een klein prikje? Niks van gemerkt! Ook wordt er tijdens deze handeling wat bloed afgenomen voor een pre-anesthetisch bloedonderzoek.

De eigenaar moet daarna even wachten samen met Jimmy tot de uitslag van het bloedonderzoek bekend is. De bloeduitslag is gelukkig keurig en Jimmy kan nu veilig onder narcose!  

Het narcose middel gaat via de braunule direct de bloedbaan in. Hierdoor zal Jimmy binnen enkele minuten in slaap vallen. Zijn hoofd wordt zwaar en hij zakt langzaam door zijn pootjes met zijn baasje nog steeds aan zijn zijde. Jimmy valt rustig in slaap. 

Als Jimmy goed slaapt nemen we hem meteen mee naar onze voorbereiding zodat hij aangesloten kan worden aan de bewakingsmonitor. Dit gebeurt snel, we willen geen risico nemen. Dus een laatste knuffel van zijn baasje en mee naar de operatiekamer! Jimmy heeft geen moment stress gehad en zijn baasje laat hem met een gerust hart bij ons achter. 

De operatie van Jimmy is goed verlopen. Zodra hij goed wakker is geworden, hebben we zijn baasje gebeld zodat hij weer snel mee naar huis mag. Een week later komt Jimmy met de controle weer vrolijk bij ons binnen lopen en gelukkig was het bultje wat we hebben verwijderd goedaardig en gaat het in de toekomst geen problemen veroorzaken.  

« Terug

Het Websitebedrijf