December, feestmaand: lekker eten voor ons, giftig voor uw huisdier?

December, feestmaand: lekker eten voor ons, giftig voor uw huisdier?

kerst eten.jpg15 december 2019

De feestmaand is begonnen, waarin veel in het teken staat van lekker eten. Voor onze huisdieren zijn veel van onze lekkernijen echter niet gezond en zelfs giftig!

Wat moeten we niet aan onze dieren geven? 

  • Chocola: Vooral pure chocolade bevat de stof theobromine. Deze stof kan de mens goed verwerken, maar honden en katten niet. Ze worden er erg ziek van en kunnen mogelijk zelfs overlijden!

  • Ook druiven, rozijnen en macadamia-noten zijn giftig voor honden en katten, ze veroorzaken nierschade en daardoor nierfalen. Let dus op met producten waar deze zaken in verwerkt zitten, zoals een kerststol en oliebollen met krenten.  

  • Uien, avocado, bieslook, prei en knoflook. Er zijn meer giftige voedingsmiddelen voor de hond, maar deze worden soms gegeven aan honden die "met de pot mee eten". Ook aan knaagdieren kun je deze voedingsmiddelen beter niet geven, dit kan zorgen voor erge maagdarm problemen. Avocado is voor alle dieren giftig. 

  • Veel voeding die voor mensen is bedoeld, bevat voor huisdieren te veel calorieën, te veel zout en te veel kruiden. U kunt dit dus beter niet geven. 

Er is geen standaard giftige hoeveelheid te noemen. Wanneer een stof schade aan richt, hangt helemaal af van de grootte van het dier, het soort voedingsmiddel en de hoeveelheid die het dier binnen heeft gekregen. Sommige hoeveelheden van deze voedingsstoffen geven acuut een vergiftiging, anderen veroorzaken op langere termijn schade aan de organen. Daarom hanteren wij de regel: geef helemaal niets van deze voedingsstoffen aan uw huisdier, dan zit u altijd goed. Twijfelt u, neem dan altijd contact op met de dierenarts. 

Vogels 

Heeft uw vogeltjes in huis? Ga dan niet gourmetten in dezelfde ruimte als waar zij staan! 

De dampen die van een anti-aanbaklaag af komen zijn levensgevaarlijk voor vogels. Bent u van plan tijdens de feestdagen gezellig te gaan gourmetten of steengrillen, doe dit dan nooit in de ruimte waar ook vogels zitten. 

« Terug

Reacties op 'December, feestmaand: lekker eten voor ons, giftig voor uw huisdier?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf