Let op tijdens de herfstwandeling, eikels zijn giftig voor de hond!

Let op tijdens de herfstwandeling, eikels zijn giftig voor de hond!

herfstwandeling.jpg25 september 2019

De herfst is begonnen en de eerste eikels en kastanjes liggen weer op de grond. Veel honden vinden het leuk om hiermee te spelen en sommige eten ze ook graag op. Dit kunnen ze beter niet doen, want eikels bevatten een giftige stof!

Eikels

Nog niet alle hondenbezitters weten dat het eten van of kauwen op eikels gevaarlijk is voor honden. In eikels en eikenbladeren zitten grote hoeveelheden tannine (looizuur). Wanneer er veel tannine wordt gegeten krijgt de hond buikpijn, diarree en zal gaan braken. Het kan zelfs tot nierfalen en de dood leiden. Opgepast dus! Ook voor paarden en schapen zijn eikels giftig. 

Naast het feit dat eikels tannine bevatten, kunnen ze door hun formaat verstoppingen in de darm veroorzaken en kan de scherpe schil het darmslijmvlies gaan irriteren.

Dennenappels en kastanjes

Op zich zijn dennenappels en kastanjes niet giftig, ze bevatten geen giftige stof. Ze worden echter, net als eikels, door de hond tijdens het spel vaak ingeslikt. Ook zij kunnen een verstopping in het maag-darmkanaal veroorzaken, waardoor er mogelijk chirurgisch ingegrepen moet worden. Het is niet altijd makkelijk, maar probeer om je hond er niet mee te laten spelen.

« Terug

Reacties op 'Let op tijdens de herfstwandeling, eikels zijn giftig voor de hond!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf