31 oktober Vuurwerkavond

31 oktober Vuurwerkavond

vuurwerk hond.jpgdonderdag 03 oktober 2019 10:16

Het lijkt een beetje vreemd: het is oktober en er verschijnt al informatie over vuurwerkangst bij onze huisdieren. Toch is dit niet zo raar als het lijkt. Wanneer het herfst begint te worden, "herinneren" dieren met vuurwerkangst zich al dat het einde van het jaar er weer aan komt.
Daarbij is het bij vuurwerkangst erg belangrijk om op tijd te beginnen met een behandelplan!

Helaas ontwikkelen of hebben veel honden vuurwerkangst. Deze angst is vaak een gedragsprobleem en is daarom niet met een pilletje op oudejaarsdag op te lossen. Door met uw hond te trainen, meestal ondersteund door medicatie of voedingssupplementen, is een gezellige jaarwisseling ook voor u en uw huisdier mogelijk. Het is dus belangrijk dat u hier al ruim vóór oud & nieuw mee begint.

Veel honden die bang zijn voor vuurwerk, schrikken de rest van het jaar van onweer, dichtklappende containers en andere harde geluiden. Herkent u dit bij uw hond? Kom dan naar onze vuurwerkavond. 

Is uw hond nog jong en is het de eerste keer dat hij oud en nieuw mee gaat maken? Ook dan is het raadzaam om ruim van tevoren actie te ondernemen om angst voor vuurwerk bij uw hond te voorkomen. Want voorkomen is makkelijker dan genezen!

Er is tegenwoordig veel mogelijk om vuurwerkangst te voorkomen, te verminderen en zelfs te verhelpen. Wilt u hier meer over weten? Kom naar onze vuurwerkavond op donderdag 31 oktober!

Op deze avond vertellen wij u alles over angst bij uw hond en wat er tegen te doen is. Een kalmerend pilletje is al lang verleden tijd, er zijn nu goede alternatieven; van natuurlijke rustgevers op basis van moedermelk, tot gedragstherapie en zelfs een t-shirt voor uw hond wat de angst wegneemt. U kunt na deze avond zelf bepalen wat het beste bij u en uw huisdier past.

De onderwerpen:

 • Alle behandelingsmogelijkheden op een rij door onze dierenarts Hanneke van de Looij:
  • Medicijnen
  • Natuurlijke middelen en homeopathie
  • Voedingssupplementen
  • Thundershirt
  • Nieuwe ontwikkelingen
 • Gedragstherapie en preventieve training door Lianne van der Linde, gedragstherapeut Hondentrainingscentrum Lianne.
 • Een avond vol tips en trucs voor een gezellige jaarwisseling met uw huisdier.

De aanvang van deze avond is om 19:15 uur. De lezing start om 19:30 uur. De avond kost €10,- per persoon. Als u vóór 29 oktober betaalt krijgt u €5,- korting per persoon.

Aanmelden kan telefonisch (0165-557500), per e-mail (dierenarts@gdkr.nl) of aan de balie. 

Let op: Wegens veranderende regelgeving, is het niet meer mogelijk om Alprazolam aan uw dier voor te schrijven. Ook als uw huisdier hier in het verleden goed op heeft gereageerd mogen wij hier helaas geen uitzondering voor maken. Graag stellen we samen met u een nieuw behandelplan op voor uw huisdier. 

Vuurwerkspreekuur

Om u tegemoet te komen organiseren we een speciaal vuurwerkspreekuur bij onze paraveterinair Ingeborg . Zij organiseert al jaren de vuurwerk informatieavond en is volledig op de hoogte van de mogelijkheden. Dit consult bieden we aan voor slechts €15,- op volgende data:

 • Woensdag 6 november van 09.00 - 12.00
 • Woensdag 13 november van 09.00 - 12.00
 • Woensdag 20 november van 09.00 - 12.00
 • Woensdag 27 november van 09.00 - 12.00
 • Woensdag 4 december van 09.00 - 12.00

Let op: Om in aanmerking te komen voor dit vuurwerkspreekuur is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van de gezondheid van uw dier (c.q. dat uw dier het afgelopen jaar door onze dierenarts onderzocht en bij ons onder behandeling is). 

Neem op tijd contact op!

Omdat in de laatste weken van het jaar onze kliniek druk bezocht wordt, vragen we u op tijd contact met ons op te nemen. Zo voorkomen we dat de wachttijden oplopen of bepaalde producten niet meer beschikbaar zijn voor uw dier.
U kunt ook zelf online een afspraak inplannen: klik hier

« Terug

Reacties op '31 oktober Vuurwerkavond'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf