Perfect Fit Harness

Perfect Fit Harness

Bentley 1.png01 februari 2019

We zien steeds meer honden met een tuig in plaats van een halsband. Maar niet alle tuigen zitten goed. Het Perfect Fit Harness bestaat uit drie losse onderdelen, waardoor het tuig perfect af te stellen is op het lichaam van uw hond. Dit Perfect Fit Harness is te koop bij onze kliniek en wordt aangemeten door onze assistentes.

Door jarenlang onderzoek, observaties en gedragsmatige analyse is men tot de conclusie gekomen dat het uitlaten van de hond met een halsband belastend kan zijn voor de gezondheid en het welzijn van de hond, waarbij zelfs gedragsproblemen kunnen ontstaan. Er blijkt ook een duidelijke relatie te bestaan tussen trekgedrag en afwijkingen in de rug. 
Daarbij hebben sommige rassen aangeboren nauwere luchtwegen. Het is dan niet fijn als een halsband ook nog eens op de keel drukt. Ook bij honden met aanwezige nek- en rugproblemen is een tuig beter.

Zo ook Bentley. Deze stoere chihuahua probeerde niets te laten merken, maar had toch wel heel veel last van zijn rug. Na overleg met de dierenarts is besloten om te kiezen voor een perfect fit harness i.p.v. zijn halsband om zijn rug te ontzien.

 
 

Reguliere tuigjes

Veel tuigjes op de huidige markt zitten, met de beste bedoelingen, niet comfortabel voor veel honden.
  • Ze zitten te laag op de borst of over de schoudergordel en belemmeren daarbij de beweging van de voorpoten. Hierdoor kunnen er problemen in o.a. het schoudergewricht en zijn pezen ontstaan. 
  • Ze zitten te hoog en drukken de keel dicht. Voor geen één hond fijn, maar al helemaal niet als jouw luchtwegen al wat nauwer zijn. 
  • Het juiste aangrijpingspunt voor de riem is bij de schoft (tussen de schouderbladen); veel tuigjes hebben dit bevestigingspunt te ver naar achteren waardoor trekgedrag juist gestimuleerd wordt.

Perfect Fit Harness

Het Perfect Fit Harness bestaat uit 3 aan elkaar gekoppelde delen: Top, Front en Girth (singel)
  • Is in 3 series verkrijgbaar; 15 mm serie, 20 mm serie en 40 mm serie. Binnen elk serie is elk onderdeel ook in meerdere maten leverbaar. Op die manier is er voor elke hond een perfect passend tuig samen te stellen.
  • De top is in verschillende kleuren leverbaar. De front en girth alleen in zwart.
  • Ook is er nog een Tiny serie voor de kleinste hondjes. Deze bestaat uit 2 onderdelen.

Dit perfect passend tuig wordt door onze assistentes Bente en Astrid op maat aangemeten voor uw hond.
Maak hiervoor direct een afspraak.

« Terug

Reacties op 'Perfect Fit Harness'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Het Websitebedrijf