Hanneke-van-de-Looij goed

Hanneke van de Looij

Werkzaam in ons team sinds?

Ik ben direct na mijn afstuderen in 2003 bij de Gezelschapsdierenkliniek aan de slag gegaan. Dat beviel zo goed dat ik ben gebleven en een paar jaar later het stokje van Margot Kampert heb overgenomen en mede-eigenaar van de kliniek geworden ben.

Waarom ben je dierenarts geworden?

Als klein meisje wilde ik al dierenarts worden, net als veel van mijn vriendinnetjes. Maar bij mij bleef de wens en ik ging het gewoon proberen. Pas tijdens de studie diergeneeskunde kwam ik er achter hoe goed het vak eigenlijk bij me past. De zorg voor dieren geeft me nog elke dag voldoening. Vooral het teamwork de uitdaging en de creativiteit van ons werk maakt het leuk. Geen dag is hetzelfde.

Juist omdat dieren geen boeken lezen en kunnen niet praten, vergt het vaak geduld en creativiteit om toch te komen waar we voor staan: De beste zorg met aandacht voor elk dier. Eigenlijk vorm je als dierenarts elke keer een team met de lieve betrokken diereigenaren die in onze kliniek komen en mijn geweldige collega’s. En het dier natuurlijk, die het lang niet altijd eens is met ons plan. Maar vaak kunnen we ze met wat aandacht (en lekkers!) toch overtuigen om mee te werken. 

Wat zijn je speciale interesses/vakgebieden binnen de praktijk?

Ik ben dol op de eigenzinnigheid van katten. Maar ook van honden die al staan te springen voor wat lekkers en een aai, wordt ik blij. Tussendoor die wat angstige hond of kat overtuigen dat we het beste met hem voor hebben geeft me ook veel voldoening.

Ik maak de meeste echo’s, dat zijn vaak de patiënten die een of meerdere lastige problemen hebben. Samen met de eigenaar de puzzel oplossen en er achter komen hoe we hun dier kunnen helpen, dat is een leuke uitdaging. 

Als mede-eigenaar van de praktijk is managment ook een belangrijk onderdeel van mijn takenpakket. Maar het leukste werk blijft toch het contact met u. In de afgelopen jaren heb ik met veel baasjes en hun huisdieren een vertrouwensband opgebouwd, wat mijn werk nog veel leuker maakt. Ook op minder fijne moment, bijvoorbeeld bij een zware operatie of het afscheid van uw dier.  

Wie zijn jouw gezinsleden?

Ik woon in Roosendaal met mijn man, ook dierenarts, onze 3 zoons Daan, Naut en Mats en onze 2 eigenwijze Bengalen. In ons huis is het nooit saai 😉 Ik vind het een uitdaging om het moederschap met mijn werk te combineren. Op die manier geniet ik van the best of both worlds.

Wat is je beste advies voor onze klanten?

We kunnen uw dier het beste helpen als u ons vertelt wat er mogelijk is en vooral ook wat niet. Dus schroom niet om aan te geven wat je budget is, als het lastig is om medicijnen te geven volgens ons voorschrift of als uw dier zo dol is op een snoepje wat eigenlijk niet bij zijn dieet hoort. We zoeken graag net u samen naar de best passende en haalbare zorg voor uw dier.