Astrid goed

Astrid Klarenbeek

Werkzaam in ons team sinds?

Ik ben sinds 2005 werkzaam bij de Gezelschapsdierenkliniek. Ik ben na de middelbare school gestart met de opleiding dierverzorging en paraveterinair. Ik ben op hetzelfde moment gestart met mijn stage bij deze kliniek en ben eigenlijk nooit meer weg gegaan

Waarom ben je paraveterinair geworden?

Van jongs af aan had ik in mijn hoofd dat ik met dieren wilde werken, het liefst als dierenartsassistent. Het is echt mijn passie. Ik wilde altijd al van mijn droom werkelijkheid maken zodat ik mijn steentje bij kan dragen aan goede diergeneeskunde en zoveel mogelijk dieren en mensen kan ondersteunen. 

Wat zijn je speciale interesses/vakgebieden binnen de praktijk?

Ik vind ontzettend veel leuk aan ons beroep. Maar mijn speciale interesses liggen toch wel bij de konijnen en hun gedrag. Daarom heb ik een aantal jaren geleden de opleiding gevolgd tot konijnengedragsdeskundige. Super leuk en interessant! Verder heb ik me verdiept in tandheelkunde, wat ik dan ook met veel plezier doe. 

Wie zijn jouw gezinsleden?

Ik woon samen met mijn vriend, onze Tibetaanse terriër Mexx van inmiddels 13 jaar oud en onze twee konijnen Sjors en Floor. Zij wonen heerlijk in vrijheid in onze tuin. Verder heb ik nog een paard Noah van 10 jaar oud en een verzorgpaard van 25. Een heerlijke beestenboel dus. 

Wat is je beste advies voor onze klanten?

Probeer thuis op een leuke manier je dier voor te bereiden op een bezoek aan de dierenarts. De handelingen die vaak worden uitgevoerd bij de dierenarts kunnen voor veel dieren soms wat stress opleveren. Door deze thuis regelmatig te oefenen kun je van deze handelingen een feestje maken. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn eigen konijnen geleerd om zonder dwang medicatie uit een spuitje in te nemen. Super handig en mocht het dan een keer nodig zijn dan ervaren ze er helemaal geen stress van. En ik als eigenaar ook niet.