Reis naar de praktijk

Hond

Een bezoek aan de dierenarts begint natuurlijk al met de reis vanuit huis. 
De meeste honden komen met de auto. Heeft uw hond last van wagenziekte of is hij of zij erg onrustig in de auto? Informeer naar mogelijkheden om uw hond zich comfortabeler te laten voelen in de auto. 

Kat

Katten lijken feiloos aan te voelen wanneer het bezoek aan de dierenarts gepland staat. Opeens zijn ze nergens meer te bekennen.

Een zo stress-vrij mogelijk vervoer van uw kat begint al bij de keus van het reismandje. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar welke zijn nou geschikt? We hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet.

  • Zowel zachte als harde mandjes kunnen geschikt zijn. We zien echter dat harde mandjes een betere ondersteuning geven en daarom vooral voor angstige katten beter zijn.
  • Het mandje moet groot genoeg zijn zodat de kat kan gaan liggen en zich kan omdraaien. Bij te grote mandjes voelt de kat zich minder veilig.
  • Zorg dat we het mandje makkelijk uit elkaar kunnen halen of dat in ieder geval de bovenkant eraf kan. Veel angstig katten lopen niet vanzelf uit hun mandje. Om ze dan door de voorkant uit de mand te moeten trekken is erg stressvol. Maar ook bij katten die pijn hebben is het fijn als de bovenkant eraf kan.

Veel reismandjes staan het hele jaar in de schuur of op zolder. Opeens komt u op uw kat afgelopen, met zo'n gek ding in uw hand, die ook nog eens vreemd ruikt. Het helpt om het mandje standaard in de omgeving van uw kat te hebben staan.
Plaats het mandje het liefst op een hoogte, aangezien veel katten graag op een hoge plek rusten. Plaats er eten in, zijn favoriete speeltje, catnip of gebruik pheromen.

Ook voor een bezoek aan de dierenarts kunt u 15-30 minuten van te voren pheromonen in het mandje sprayen. Deze zorgen ervoor dat het mandje vertrouwt ruikt.

Heeft u alles al geprobeerd, maar lukt het nog steeds niet om uw kat in een mandje te krijgen? Bel naar onze praktijken wat de mogelijkheden zijn qua rustgevende medicatie.

Klik hier voor uitgebreidere informatie: kat in het bakkie  

Het Websitebedrijf