Angstvrije kliniek

Ons doel

Een paar jaar geleden zijn wij een Katvriendelijke Kliniek geworden. Maar ook daarvoor zijn wij al anders gaan kijken naar onze bezoekers: de huisdieren met hun baasjes. Het laatste wat we willen is dat een bezoek aan de dierenarts voor hen stressvol is. Dus waarom zorgen we niet dat álle dieren op hun gemak zijn tijdens een bezoek aan de dierenkliniek?
Sinds januari 2019 zijn we niet alleen Katvriendelijk, maar algemeen Fear Free! 

Door ons te verplaatsen in de positie van uw huisdieren zijn we ons bewust van de mogelijke angsten die een bezoek aan de dierenarts met zich mee brengen. Wij streven naar een prettig en zo stressvrij mogelijke ervaring voor u en uw dier tijdens en rondom het dierenartsbezoek.Dit betekent dat we élk dier zo angstvrij mogelijk zullen behandelen.

Geen stress

Dit is natuurlijk een mooi streven, maar hoe voeren we dat door in ons werk? Het belangrijkste doel is de stress die sommige dieren onderweg naar de kliniek, of tijdens het bezoek aan de kliniek ervaren, weg te nemen. Of nog liever: te voorkomen. Zo wordt een bezoek aan de dierenkliniek een leuk uitje samen met uw hond of kat.

In de praktijk

Alle medewerkers zijn op de hoogte van ons gezamenlijke doel: voor alle dieren voortaan een stressloos bezoek aan de dierenarts.
Dit houdt onder andere in:

- We leren dieren op jonge leeftijd aan dat naar de dierenarts gaan leuk is. Dit doen we door ze regelmatig uit te nodigen op de kliniek, voor een stressloos bezoek waarin er alleen maar leuke dingen gebeuren. Denk hierbij aan een puppyparty, een gratis kennismakingsconsult met rondleiding in de kliniek, tafeltraining, een keer extra op de weegschaal, junior controles etc. Met natuurlijk steeds lekkere hapjes en knuffels voor een positieve associatie. 
- Ook de volwassen honden en katten worden rijkelijk beloond met wat lekkers voor, tijdens en na het onderzoek.
- Een dier wat in de wachtkamer veel stress ervaart, mag wachten in een aparte kamer waar geen andere dieren, mensen en geluiden zijn. 
- Bij een bezoek van een konijn of een knaagdier houden we rekening met het feit dat zij prooidieren zijn en dus een totaal andere benadering nodig hebben dan een hond of een kat. 
- Angstige honden krijgen een speciale benadering, zij hoeven niet op tafel en er gebeurt niets wat ze verder kan traumatiseren.
- Angstige katten mogen in hun mandje blijven, we halen voorzichtig de bovenkant eraf zodat de bodem in ieder geval niet onder hun voeten beweegt. 
- Eventueel kunnen we voorafgaand aan een bezoek aan de dierenkliniek rustgevende medicatie voorschrijven, waardoor het dier het bezoek als een stuk minder angstig ervaart.
- Voor dieren die veel stress ervaren in een opnamehok, is er de mogelijkheid om tijdelijk in de huiskamersfeer van ons kantoor te verblijven.
- Een ontspannen baasje helpt het dier ook ontspannen. Daarom besteden we ook extra aandacht aan de gemoedstoestand van alle diereigenaren. 

Angstvrij consult

Als laatste deze tip: voor de extreem angstige dieren hebben we de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een speciaal angstvrij consult bij de dierenarts. Dit betekent meer tijd, meer geduld en nog meer persoonlijke aandacht tijdens een onderzoek, om te voorkomen dat uw dier stress ervaart. Geef al bij het maken van een afspraak aan dat u dit angstvrije consult wenst. 

En er is nog veel meer, maar als we dat allemaal moeten opschrijven...u kan het beter komen ervaren!

Het Websitebedrijf